Hybride Cv Systeem

Het GeniaHybrid systeem van AWB is een totaalsysteem dat bestaat uit een lucht/water warmtepomp en een HR ketel. Het hybride cv systeem biedt de optimale balans tussen gas en elektra. Daarmee kan er aanzienlijk op energielasten worden bespaard en profiteert de eindgebruiker van totaalcomfort in de woning.

De GeniaHybrid combineert dus twee technieken: de conventionele HR ketel en de lucht/water warmtepomp. De HR ketel bereidt het tapwater en de ruimteverwarming wordt met name gerealiseerd door de duurzame lucht/water warmtepomp. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hoger temperatuurs niveau gebracht, en draagt dit over aan het CV systeem.

Het Dynamische Systeem Intelligentie (DSI) berekent continu de hoogste energie- of kostenefficiƫntie: of verwarmen via gas door de HR ketel, of verwarmen door lucht ( en elektra) via de warmtepomp. Het DSI schakelt zelf over naar het meest gunstigste systeem op dat moment.

De lucht/water warmtepomp kan afhankelijk van de situatie geplaatst worden op een plat dak, in de tuin of aan de gevel. Voor het meest optimale rendement van de totale GeniaHybrid installatie is het van belang om te werken met een laag temperatuur systeem, bv vloerverwarmingssystemen en/of lage temperatuur radiatoren. Want hoe lager de stooklijn, hoe hoger het rendement.